مردم آزادیخواە و مبارز کوردستان!
گروهها و انجمنهای کوردستانی!
روز ۲۵ شهریور امسال، دومین سالگرد قتل حکومتی ژینا امینی به دست ماموران جمهوری اسلامی ایران در تهران است. این جنایت، مانند دیگر قتلهای حکومتی گذشته در سراسر ایران، بار دیگر ملتهای مختلف ایران و کوردستان را به اتحاد در دفاع از حقوق مردم تحت ستم و ایجاد قیامهای سراسری در ایران برای خواستههای و حقوق شهروندی خود رسانده است؛ قیامهایی که بیش از چهار دهه حاکمیت جمهوری اسلامی، ریشه در خواستههای بنیادین حقوق ملتها دارد.
ملت کورد در هر قشر و طبقهای، از جوانان، زنان، دانشجویان، معلمان و کارگران گرفته تا مردم عادی، با افکار ملی و مدرن، در برابر اشغالگریها مقاومت کرده و بار دیگر رهبری ملی بزرگ خود را در تاریخ نوین به ثبت رساندهاند. قیام “ژینا” با شعار محوری “ژن، ژیان، ئازادی”، مجموعهای از ویژگیها و دستاوردهای نوینی را به وجود آورد که نباید فراموش کنیم:
۱. در زمانی که قدرت مرکزی تهران بهطور سیستماتیک در حال تلاش برای محو هویت ملی ملتهای جغرافیای ایران است، قیام ژینا فرصتی بینظیر ایجاد کرد که ملتهای جغرافیای ایران بار دیگر با همبستگی و همفکری، مطالبات خود را مطرح کرده و برای دستیابی به حقوقشان مبارزه کنند.
۲. پایداری و همبستگی این جنبش مردمی، همان نیرویی است که جمهوری اسلامی از آن میترسد و تلاش میکند با تبلیغات نادرست، مبارزه ملت کورد را به کشورهای بیگانه نسبت دهد که اصلاً واقعیت ندارد.
۳. آشنایی نسل جدید جوانان با ماهیت جمهوری اسلامی و آگاهی آنها نسبت به نقض حقوق و آزادیهایشان، فرصتی جدید برای مقاومت در برابر اشغالگران فراهم کرده است.
۴. تأکید بر هویت ملی و خودآگاهی که در ریشههای جنبشهای آزادیخواهانه کوردستان وجود دارد، نشان میدهد که جامعه کورد از اشغالگری نفرت دارد و آگاهانهتر از گذشته در مسیر مبارزه قدم برمیدارد.
۵. پیشتازی زنان و تأکید بر شعار “ژن، ژیان، ئازادی”، توانست قدرت جمهوری اسلامی را به لرزه درآورد و جامعه بینالمللی را نیز در خط مقدم این مبارزه قرار دهد و فرصت مشارکت سیاسی بیشتر را برای زنان فراهم کند.
۶. شکست رفتار منفرد برخی گروهها و تمایل آنها به سازش با جمهوری اسلامی در رابطه با مسئله کورد، بهرغم همه آسیبهایش، باعث ایجاد آگاهی و درک جدیدی از مسئله ملی شده است.
۷. جمهوری اسلامی بیشتر از هر زمان دیگری ماهیت پوسیده خود را آشکار کرده و نیروی مردم ثابت کرده است که میتواند قلعه زبردست تهران را به لرزه درآورد و اعتراضات را به تغییرات اساسی برساند.
۸. حمایت جامعه از احزاب کوردی، به ویژه حزب دمکرات کوردستان و دیگر احزاب و گروهها در مبارزات سیاسی و پیشمرگها، بهویژه پس از حملات موشکی، بسیار حائز اهمیت بوده است.
۹. پایداری خانوادههای شهدا و تعهد آنها به ادامه راه مبارزه و قیام، وظیفه همه را سنگینتر میکند که باید از مسیر شهیدان پیروی کنیم و خون آنها را به ثمر برسانیم.
۱۰. ایجاد پیوندی جدید در مبارزات اجتماعی و مقاومت مدنی که در ادامه قیام ژینا شکل گرفته است و با بایکوت انتخابات رژیم، خود را به بهترین شکل نشان داده است.
همرزمان و آزادیخواهان، بر اساس تجارب و دستاوردهای این قیام پس از دو سال، باید بر تداوم مبارزه تا پایان اشغالگری ادامه دهیم و این امر تنها با مشارکت همه جانبه همه اقشار جامعه و پایداری جنبشهای مردمی امکانپذیر است.
ما سازمانهای اجتماعی و حقوق بشری کوردستان در دومین سالگرد قیام پرافتخار ژینا، سر تعظیم و وفاداری به شهدا و خانوادههای سربلندشان فرود آورده و حمایت خود را از فراخوان حزب دمکرات و سازمانهای حقوق بشری برای اعتصاب عمومی در روز ۲۵ اردیبهشت دوباره اعلام میداریم و از همه اقشار میخواهیم در این روز با بستن مغازهها و بازارها، یک “نه” دیگر به جمهوری اسلامی بگویند و جنبش حقطلبانه خود را ادامه دهند.
اتحادیه دانشجویان دمکرات کوردستان
اتحادیه زنان دمکرات کوردستان ایران
اتحادیه جوانان دمکرات شرق کوردستان
مرکز حقوق بشر برای کوردستان
انجمن زندانیان سیاسی کوردستان
۲۳ خەرمانان ۲۷۲۴ کوردستانی
۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ه.ش
۱۳ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی